UIT HET HOOFD #3: GEERT VAN HOVE EN LIEVEN BAUWENS OVER HANDICAP EN FAMILIE

07 december 2020

Welkom op het derde gesprek van “Uit het hoofd”, een gesprekkenreeks met experts in een bepaald thema dat ook belangrijk is voor Child-Help vzw.

Vandaag hebben we prof. Dr. Geert Van Hove van de universiteit Gent te gast. Geert is hoogleraar Disabilities Studies met een focus op inclusie en mensenrechten. Vandaag is het trouwens de Internationale Dag van Personen met een Handicap. We kozen voor het onderwerp “familie”. Iedereen heeft wel ervaring met handicap in de familie, en familie is cruciaal als het gaat over kinderen die geboren worden met een handicap. Misschien nog meer zelfs als dit over kinderen met een handicap gaat in het Zuiden. Geert en ik praten dus over familie, mensenrechten, Oeganda en ons gezamenlijk onderzoek daar, Obuntu Bulamu, de universiteit, jazz en delen een paar suggesties.

De links naar een aantal verwijzingen in het gesprek zijn:

Child-Help vzw wil de kwaliteit van leven verbeteren van kinderen met spina bifida (open rug) en hydrocefalie (waterhoofd) in ontwikkelingslanden door tijdige detectie en levenslange zorg aan deze kinderen te voorzien, zodat ze kunnen opgroeien tot volwaardige burgers. Op onze website vind je het laatste nieuws, en op sociale media zijn we voornamelijk op facebook actief.

Het gesprek werd opgenomen door Weta. De muziek is van Joris Vanvinckenroye, componist en contrabassist, zeker te ontdekken bij Basta, Flairck of Troissoeur. Lieven Bauwens deed de productie en samenstelling van het gesprek.

Beluister de podcast op https://anchor.fm/child-help 

HOE KAN JIJ HELPEN?

Steun Child-Help en geef kinderen met een aangeboren handicap in ontwikkelingslanden een eerlijke start.

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang het laatste nieuws over Child-Help projecten en rechtstreeks in je mailbox.

CHILD-HELP OP SOCIAL MEDIA